FIAR CE

Wat is Fiar CE?

Stichting FIAR CE tracht de belangen van bedrijven in de audio en visual hardware branche te behartigen. De ruim 200 deelnemers zijn producenten en importeurs van beeld- en geluidapparatuur waaronder ook veel detailhandel.

Tot de aandachtsgebieden van de stichting behoren wettelijke regelingen die betrekking hebben op apparaten en de verpakkingen waar ze in zitten. Daarnaast zijn wij betrokken bij de vaststelling van de auteursrechtenheffing op apparaten die auteursrechtelijk beschermde werken kunnen opnemen. Een belangrijk deel van onze werkzaamheden betreffen de inzameling en verantwoorde verwerking van afgedankte apparaten. Overkoepelende thema’s zijn duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

De stichting is aanspreekpunt voor overheid en politiek, consumentenorganisaties, pers en publieke opinie. 

Standpunten

Iedere sector die in de belangstelling staat op het gebied van duurzaamheid krijgt vragen over oplossingsrichtingen voor bepaalde problemen. Veelal lijken die oplossingen voor de hand te liggen of zijn ze gekopieerd uit andere sectoren. Waarom worden die ideeën dan soms niet onverkort toegepast? Onderstaand worden enkele van die suggesties nader toegelicht vanuit het perspectief van onze sector. Deze toelichtingen zijn weliswaar geen harde standpunten, maar ze maken wel duidelijk dat er geen eenvoudige oplossingen zijn die overal toepasbaar zijn.

Contact met FIAR CE

Stichting FIAR CE
mr. André Habets
De Baken 68
5231 HS 's-Hertogenbosch

Tel:      +31 (0) 73 511 62 07
E -mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.