FIAR CE

Wat is Fiar CE?

Stichting FIAR CE tracht de belangen van bedrijven in de audio en visual hardware branche te behartigen. De ruim 200 deelnemers zijn producenten en importeurs van beeld- en geluidapparatuur waaronder ook veel detailhandel.

Tot de aandachtsgebieden van de stichting behoren wettelijke regelingen die betrekking hebben op apparaten en de verpakkingen waar ze in zitten. Daarnaast zijn wij betrokken bij de vaststelling van de auteursrechtenheffing op apparaten die auteursrechtelijk beschermde werken kunnen opnemen. Een belangrijk deel van onze werkzaamheden betreffen de inzameling en verantwoorde verwerking van afgedankte apparaten. Overkoepelende thema’s zijn duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

De stichting is aanspreekpunt voor overheid en politiek, consumentenorganisaties, pers en publieke opinie. 

Stichting FIAR CE

Stichting FIAR CE behartigt de belangen van de audio- en visual branche.  

Dat zijn de belangen van handel en industrie op het gebied van elektronica in het algemeen en de daarvan afgeleide producten en in het bijzonder van de belangen, die haar deelnemers hierbij hebben. Zij werkt daarvoor samen met andere organisaties voor elektronicabranches.

Het organiseren van het inzamelen en verwerken van de in de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur genoemde audio- en video apparatuur productcategorieën en het uitvoeren daarvan namens aangesloten deelnemers;

Bij te dragen in de ontwikkelingen en toepassingen van het Nederlandse en Europese regelgeving ten aanzien van consumentenelektronica in het algemeen en van audio- en video apparatuur in het bijzonder. Daarin speelt duurzaamheid een prominente rol.

De Stichting stimuleert onderzoek en verstrekt adviezen aanzien van logistieke processen voor de verwijdering van audio- en video apparatuur en van de verwerking ervan. Uitgangspunten zijn de ontwikkeling van eco-efficiency, ecodesign van zowel het product en de bijgeleverde verpakkingen in energiebronnen.

Contact met FIAR CE

Stichting FIAR CE
mr. André Habets
De Baken 68
5231 HS 's-Hertogenbosch

Tel:      +31 (0) 73 511 62 07
E -mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.